בדרך כלל, קניית המיטה הראשונה לילד נעשית כאשר הילד גדול מדי כבר ללול או לעריסה, או כאשר מגיע אח או אחות חדשים למשפחה.
בחירת מיטת ילדים היא החלטה כבדת משקל. גופו של הילד יתעצב עליה בשנותיו החשובות.
1. בטיחות:יש לבדוק אם למיטת הילד יש תו תקן של מכון התקנים. זהו אישור על כך שהמיטה מתאימה מבחינת עומסים וחוזק. במיוחד הדבר נוגע למיטות קומותיים או מיטות גבוהות בהן הילד ישן בגובה.
בנוסף כדאי לבדוק את הפינות של המיטה והידיות כדי לראות שהן מעוגלות בקצוות, ואין בליטות קשות באזור ראש המיטה.
מעקה בטיחות עדיף שיהיה נשלף לגילאים מבוגרים יותר. מעקה זה צריך להיות יציב, ולמנוע את נפילתו של הילד מתוך שינה.
2. נוחות: מיטת ילדים טובה היא כזו שלילדים בגיל צעיר נוח לעלות אליה. ישנם גם מתקנים עם מדרגות שניתן לרכוש, כדי לעזור לילד להיות עצמאי בעליה וירידה מהמיטה. לפני קנייה חשוב לבדוק נוחות בפתיחת המגירות ושליפת המיטה התחתונה.
מזרון: מבלי להיכנס לכל סוגי החומרים שמהם יכול להיות מורכב המזרון, יש לבחור מזרון קשיח במקצת, המקבל את צורת גבו של הילד, והכי חשוב - נוח לילד.
3.עיצוב: כדאי להתאים את צבע המיטה וצורתה לשאר הרהיטים בחדר, על מנת ליצור שפה משותפת בין כל הפריטים בחדר. צורת המיטה יכולה להתבטא בצורת חיתוך מסוימת של חלקי המיטה, סגנון הצביעה ואופן הצבת המיטה בחדר.
4. חומרים ופרזול: קיים מגוון גדול של חומרים מהם מיוצרים מיטות ילדים. בארץ, נפוץ בעיקר השימוש בסוגי עץ מלא למיניהם, סיבית(מלמין) ו-MDF. הכלל החשוב ביותר הוא לוודא שהחומר לא מדיף חומרים מסוכנים ואינו רעיל. לכן חשובה הקנייה מספק מוכר ואמין. כמו כן, כדאי לברר באיזה סוג צבע או לכה נעשה שימוש ולוודא שאין ריח חריג.
פירזול המיטה חשוב לעמידות המיטה ולפירוקה העתידי. בשוק קיימים מנגנוני פרזול רבים. המומלצים ביותר הם אלה הפנימיים, שלא נראים מבחוץ, ושהחיבור ביניהם הוא ברזל בברזל, כך שהחור לא יורחב ומיטת ילדיכם תישאר יציבה.
מקווה שעזרתי לכם,
חיים בשן מרשת "עצמל'ה".